Mobil és eszközök
Kérés nélkül köti össze a telefonszámot az összes Google-fiókkal az Android
Felhasználók arról számoltak be, hogy a Google Play-szolgáltatások a készüléken bejelentkezett összes Google-fiókhoz hozzárendelik a telefonszámot. A funkció alapból be van kapcsolva, de kikapcsolható.
1 perc olvasás

Október közepén több Android-felhasználó arra lett figyelmes, hogy a telefonszáma olyan Google-fiókjaihoz is hozzákerült, amelyeket szándékosan külön akart tartani, például munkahelyi vagy másodlagos fiókokhoz. Az első jelzések a Redditen jelentek meg: a felhasználók a Google-tól kaptak e-mailes visszaigazolást arról, hogy a számukat ellenőrizték és a fiókhoz rendelték.
Mit csinál pontosan a rendszer?
A Google Play-szolgáltatások egy „telefonszámok automatikus ellenőrzése” nevű beállítás alapján időnként ellenőrzik a készülék telefonszámát, és azt a telefonon bejelentkezett minden Google-fiókhoz hozzárendelik. A Google súgója szerint erre a fiók-helyreállításhoz, az RCS-üzenetküldéshez, a segélyhívási funkciókhoz és a Quick Share-hez van szükség. Az Android Authority szerint a dokumentáció már tavaly leírta ezt a működést, vagyis nem új funkcióról van szó, csak most tűnt fel többeknek.
Hogyan kapcsolható ki?
- A telefon Beállítások menüjében, a Google-szolgáltatások között kapcsold ki a telefonszámok automatikus ellenőrzését.
- A már összekapcsolt számot ez nem törli: minden érintett Google-fiók „Személyes adatok” oldalán kézzel kell eltávolítani.
- Érdemes később ellenőrizni a beállítást, mert egyes felhasználók szerint visszakapcsolhat.
Akinek fontos, hogy a magán- és munkahelyi fiókjai ne legyenek egy telefonszámon keresztül összekapcsolva, annak most érdemes átnéznie a beállításait.
Jelen írás kizárólag tájékoztatási célt szolgál. A cikkben megjelenő információk nyilvánosak és mindenki számára elérhető adatok alapján kerültek felhasználásra.



